Rakastava Valinta-ohjaajaksi?

Sinustako Rakastava Valinta-ohjaaja?

Haluatko ohjata ennaltaehkäisevää, oppimisprosessiin pohjautuvaa parisuhdekurssia? Tarvitsetko ammattilaisena tuoreita näkökulmia ja uusia harjoitteita vanhaan tuttuun aiheeseen?

Rakastava Valinta-ohjaajaksi soveltuvat ensisijaisesti sote- ja kasvatusalan ammattilaiset, teologit tai muut ihmissuhdetyötä tekevät asiantuntijat. Koska menetelmä on opetuksellinen, eikä ryhmiin oteta esim akuutissa kriisissä olevia pariskuntia, myös muut hakijat huomioidaan. Edellytyksiä ohjaajana toimimiselle ovat aito välittäminen, läsnäolo, osanottajien kunnioittava ja tasavertainen kohtaaminen. Koulutettuna ohjaajana toimit ryhmän ohjaajana, et terapeuttina.

Kuusiviikkoisen menetelmän tarkoituksena on tukea itsetuntemusta, omavastuuosuuden tunnistamista ja tukea erilaisten yksilöharjoitusten avulla osallistujan rakkaussuhdetta, muita ihmissuhteita sekä arjen vanhemmuutta. Ennaltaehkäisevänä menetelmänä kurssi sopii mainiosti myös häälahjaksi tai uusperhettä perustaville pariskunnille.

Menetelmän taustalla on aiemmin Suomessa toiminut Rakentava Valinta-seminaari, jonka perustana on kasvatustieteen tri, perheterapeutti Fisherin ja psykologi Kari Kiianmaan pitkäaikainen työ parempien parisuhteiden puolesta. Menetelmä on uudistettu (2017) tämän päivän pariskuntia palvelevaksi kokonaisuudeksi.

Seuraava ohjaajakoulutus alkaa Helsingissä syksyllä 2020.

Elämme parhaillaan keskellä poikkeuksellisia aikoja, jolloin tarvitsemme toisiamme enemmän kuin koskaan.

Koska tartuntariskin minimoimiseksi kaikkia ei-välttämättömiä sosiaalisia kontakteja tulee välttää, siirtyy seuraavan Rakastava Valinta-ohjaajakoulutuksen aloitus syksyyn. Toivottavasti tilanne silloin on tasaantunut ja pääsemme käynnistämään koulutuksen.

Koulutuspäivät syksyllä 2020:
to-pe 3.-4.9.
to-pe 1-2 10.
to-pe 5- 6.11.
pe 27.11

Lähikoulutuspäivien lisäksi osallistujat saavat kotitehtäviä.

Mikäli haluat hakea koulutukseen, lähetä lyhyt cv sekä motivaatiokirje, jossa kerrot, miksi olet kiinnostunut ohjaamaan nimenomaan Rakastava Valinta-ryhmiä.

Marianna Stolbow
040-8415404
mstolbow@liberamente.fi

Ia Trapp
040-7072213
ia@tarinasta.fi